Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2020

За втечу з виправної колонії засудженому призначено 4 роки позбавлення волі

За публічного обвинувачення Хмельницької місцевої прокуратури судом визнано винним у втечі з місця позбавлення волі засудженого, який відбував покарання у Державній установі «Райківецька виправна колонія №78».
 

У червні цього року, виконуючи роботи по підсобному господарству на дільниці соціальної реабілітації, скориставшись відсутністю належного нагляду  представників адміністрації установи, 39-річний чоловік, який відбував покарання за майнові злочини, самовільно залишив територію установи та зник у невідомому напрямку.
 

За декілька днів його розшукано на території Городоцького району.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, вказану особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 393 КК України (втеча з місця позбавлення волі), за яке призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.
 

За сукупністю вироків у місцях несвободи загалом йому доведеться перебувати 4 роки 2 місяці.
 

Окрім того, за результатами реагування Хмельницької місцевої прокуратури, працівників виправної колонії, які не забезпечили належного нагляду за засудженим під час його перебування на робочому місці, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 3092