Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2020

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду направлено обвинувальні акти відносно експрацівників ДСНС в області, які займалась збутом наркотичних та психотропних речовин

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, завершено досудове розслідування за фактами збуту психотропної речовини амфетамін та особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс.
 

Встановлено, що двоє командирів відділень пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України в області разом із ще одним громадянином налагодили злочинну схему «реалізації» наркотичних та психотропних речовин гуртовими партіями.
 

З метою наживи, в орендованому приміщенні у м. Хмельницькому спільники, незаконно придбавши наркотичні засоби та психотропні речовини, зберігали їх та фасували залежно від отриманого замовлення. У подальшому ці заборонені в обігу речовини вони безпосередньо, а також через поштову мережу незаконно збували на території регіону та України.
 

Загалом у ході санкціонованих судом обшуків виявлено та вилучено пакунки з канабісом, амфетаміном, у тому числі підготовлені до відправки «споживачам», рослини конопель, пристрої для куріння канабісу.
 

Обвинувальний акт відносно одного командира за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб та предметом таких дій були психотропні речовини у великих розмірах) уже розглянуто судом та йому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Дії іншого командира кваліфіковано за ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також збут особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб та предметом яких були психотропні речовини у особливо великих розмірах). Обвинувальний акт відносно нього направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1613