Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2020

Правоохоронцями Хмельниччини викрито чотирьох місцевих мешканців, які погрожуючи вбивством, вимагали грошові кошти

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу обласної прокуратури, працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками управління КОРД та управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України, в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 189 КК України, викрито чотирьох мешканців обласного центру.
 

Встановлено, що 46-річний хмельничанин, бажаючи швидко збагатитись, розробив план безпідставного вимагання коштів у місцевого підприємця. До злочинної діяльності він залучив ще трьох своїх знайомих, а потерпілому висунув вимогу передати 350 тис грн.
 

Під час зустрічей із чоловіком вимагачі постійно застосовували фізичне насильство, погрози, а також неодноразово пошкоджували його майно.
 

Наразі вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого), та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії.
 


Довідково: санкція ч. 3 ст. 189 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2486