Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2020

За принципової позиції Хмельницької обласної прокуратури жінка, яка вбила свою новонароджену дитину, відбуватиме покарання у виді позбавлення волі

За результатами розгляду апеляційної скарги обласної прокуратури, Хмельницьким  апеляційним судом скасовано вирок Нетішинського міського суду в частині призначення покарання у справі за фактом вбивства матір’ю своєї новонародженої дитини у м. Нетішин.
 

У результаті проведеного за процесуального керівництва прокуратури слідчим управлінням ГУНП в області досудового розслідування встановлено, що, дізнавшись про небажану вагітність, жінка вирішила приховати вказаний факт від свого оточення. Також не звернулась вона і до медичних закладів для здійснення належного медичного нагляду за вагітністю та супроводу пологів.
 

У серпні минулого року породілля вдома самостійно народила живу та здорову дівчинку, а після пологів перекрила новонародженій доступ повітря. Внаслідок механічної асфіксії дитина померла.
 

Аби приховати свою злочинну діяльність, тіло дитини зловмисниця заховала у кімнаті гуртожитку, де проживає, а сама була доставлена до лікарні у зв’язку із погіршенням стану здоров’я.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) КК України.
 

Вироком місцевого суду засудженій призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.
 

Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку та, за результатами розгляду скарги, вирок суду в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано.
 

Відповідно до вироку апеляційного суду засудженій призначено покарання у виді позбавлення волі.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1878