Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2020

За позовом прокуратури Хмельницької області поновлено законні інтереси центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави і територіальної громади в медичній сфері та пов’язаних із ними бюджетних правовідносин. У зв’язку із цим, органи прокуратури захищають інтереси держави заходами представницького характеру.

Зокрема, встановлено, що за результатами публічних торгів один із суб’єктів господарювання зобов’язувався поставити комунальному некомерційному підприємству «Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Хмельницької обласної ради 26 000 літрів бензину та 14 000 літрів дизельного палива.

У порушення вимог законодавства про публічні закупівлі договірними сторонами кількість предмету закупівлі було безпідставно зменшено.

З метою припинення порушень законних інтересів держави прокуратура області звернулась до суду з позовом про зобов’язання допоставити товар згідно договору про закупівлю товарів за державні кошти.

За результатами розгляду позовної заяви прокуратури області господарським судом міста Києва зобов’язано постачальника за вищевказаним договором купівлі-продажу допоставити центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  3 860 літрів бензину та 2 110 літрів дизельного палива.

«Завдяки послідовній та принциповій позиції органів прокуратури інтереси держави, а відтак і територіальної громади Хмельницької області, відновлено в повному обсязі», – повідомив виконувач обов’язків начальника управління представництва інтересів держави в суді Валерій Шкадько.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1793