Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2020

У Хмельницькому судитимуть касира супермаркету, який зчитував дані з платіжних карток покупців

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчим управлінням ГУНП в області завершено досудове розслідування за фактом підробки та використання платіжних карток хмельничан та крадіжок з них грошових коштів.

Під час слідства встановлено, що продавець одного із супермаркетів в обласному центрі за допомогою спеціального пристрою для зчитування даних з магнітної стрічки банківських карток розробив та реалізував протиправну схему їх підробки.

Під час оплати товару касир, користуючись довірою покупців, брав їхню платіжну картку та нібито випадково випускав її з рук. Тим часом, піднімаючи її з підлоги, він швиденько зчитував її дані за допомогою заготовленого та встановленого під столом пристрою. Потім він підглядав та занотовував пін-код до картки.

Використовуючи отримані дані, вдома зловмисник виготовляв аналогічні банківські картки, за допомогою яких через банкомати отримував готівку.

Загалом, таким чином він ошукав відвідувачів магазину на 30 тис грн.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт за ч.ч. 1,2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно), ч. ч. 1, 2 ст. 200 (незаконні дії з платіжними картками, вчинені повторно) КК України направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2182