Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2020

За реагування Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури розмір орендної плати за використання землі збільшено майже на 1 млн грн

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, вживає заходи досудового врегулювання спору щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Зокрема, місцевою прокуратурою встановлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення на території Дунаєвецького району.
 

На підставі договору оренди, укладеного у 2008 році, сільськогосподарському товариству надано 350 га землі, за використання якої орендар сплачував до бюджету 115 тис грн щорічно.
 

Виявилось, що нормативна грошова оцінка вказаних земель не проводилась, розмір орендної не відповідав вимогам законодавства, а до місцевого бюджету не надходили значні суми кошти.
 

З огляду на викладене, місцевою прокуратурою ініційовано питання про приведення передбаченої договором орендної плати за землю у відповідність до вимог чинного законодавства.
 

«В рамках досудового врегулювання спору місцева прокуратура домоглась укладення сторонами додаткової угоди, відповідно до якої розмір орендної плати збільшено до 1 млн 35 тис грн у рік», - повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Вятровський.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1628