Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2020

У прокуратурі Хмельницької області підвели підсумки роботи за перше півріччя 2020 року (ФОТО)

Сьогодні, 29 липня, у прокуратурі області під головуванням очільника відомства відбулась оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи за перше півріччя поточного року.
 

Спочатку прокурор області Олег Синишин відзначив здобутки прокурорів Хмельниччини за вказаний період.
 

Зокрема, прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у понад 31 тис кримінальних проваджень, досудове розслідування у третині з яких закінчено. Результатом належного підтримання працівниками прокуратури державного обвинувачення стало ухвалення судами більше 1 тис обвинувальних вироків.
 

Завдяки вжитим правоохоронцями спільним заходам упродовж півріччя розкрито більше половини кримінальних правопорушень, у яких особам повідомлено про підозру. Зменшилась кількість злочинів проти життя і здоров’я особи та проти власності, у тому числі крадіжок та шахрайств. Меншою є кількість злочинів, вчинених неповнолітніми.
 

Належна координаційна діяльність сприяла викриттю 6 організованих злочинних груп, до суду скеровано 6 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях даної категорії.
 

Також до суду скеровано 7 обвинувальних актів  у кримінальних провадженнях за фактом участі громадян України у складі незаконних збройних формувань «ЛНР» та «ДНР».
 

Збільшилась кількість направлених до суду кримінальних проваджень у бюджетній сфері та сфері земельних відносин.
 

На належному рівні забезпечено виконання конституційної функції представництва прокурором інтересів держави в суді.
 

«Загалом на захист інтересів держави заявлено позовів на суму понад 325 млн грн, розглянуто та задоволено на суму майже 13 млн грн, відповідачами добровільно сплачено 263 тис грн», - підкреслив керівник відомства.
 

Повернуто та попереджено незаконне надання 663 га земель. Реально виконано позовів більш як на 21 млн грн.
 

Продовжуючи, Олег Синишин акцентував увагу на напрямках діяльності, які потребують активізації.
 

Прокурор області зосередив увагу на головних пріоритетах у роботі та поставив вимогу посилити протидію корупційним проявам, зловживанням у бюджетній сфері, у тому числі під час використання бюджетних коштів, виділених на ремонт автомобільних шляхів, незаконним оборудкам із землею, надрами та лісовими ресурсами, діяльності нелегальних автозаправних станцій, порушенням у сфері виробництва та реалізації спирту, у сфері державних закупівель.
 

Заступники прокурора області окреслили своє бачення з приводу допущених прорахунків та організації подальшої роботи на окремих напрямах прокурорсько-слідчої діяльності.
 

Також, заслухано звіти окремих керівників місцевих прокуратур, їх підпорядкованих працівників та керівників структурних підрозділів апарату.
 

За результатами оперативної наради визначено та заплановано низку конкретних заходів, спрямованих на підвищення результативності діяльності органів прокуратури області на наступний період. 
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1980