Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2020

На Хмельниччині місцева прокуратура вимагає повернення постачальником надміру перерахованих йому коштів під час закупівлі паливно-мастильних матеріалів на суму мільйон гривень

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель одним із комунальних підприємств у м. Красилів.
 

Встановлено, що у листопаді минулого року тендерним комітетом підприємства визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закупівлю 4,5 тис літрів бензину та 35 тис літрів дизельного палива.
 

Відповідно до умов правочину загальна вартість продукції склала понад 980 тис грн.
 

Водночас, відразу після цього, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальні обсяги пального, що планується закупити, зменшено на 3,5 тис літрів. При цьому, після внесення змін щодо обсягів закупівлі ціна договору залишилася сталою, а ціна за одиницю продукції зросла.
 

Разом з тим, згідно інформації Торгово-промислової палати у Хмельницькій області, ринкові ціни на пальне з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди не змінились.
 

Крім цього, після укладення цієї угоди замовником частину товару оплачено за завищеними цінами, внаслідок чого безпідставно сплачено коштів на загальну суму 101 тис грн.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Сергій Комонюк, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначеної додаткової угоди до договору про закупівлю недійсною та стягнення із постачальника безпідставно одержаних коштів.
 

Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1847