Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2020

На вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в розмірі 1 тис доларів США викрито начальника відділу Хмельницької обласної державної адміністрації (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

За процесуального керівництва прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області у взаємодії із оперативниками обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником одного із відділів Департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації.
 

Зловживаючи службовим становищем та з метою незаконного збагачення, посадовець вимагав 1 тис доларів США за сприяння у направленні місцевого мешканця на проходження альтернативної (невійськової) служби.
 

Після одержання вказаних коштів його було затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням).
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання викритій особі запобіжного заходу.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2026