Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2020

За умисне пошкодження майна шляхом підпалу мешканець м. Красилів проведе за ґратами 5 років

У результаті проведеного за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури слідчим відділом Красилівського відділу ГУНП в області досудового розслідування встановлено, що у червні минулого року у м. Красилів 23-річний місцевий мешканець, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, здійснив підпал оздоровчо-спортивного комплексу, який прилягає до багатоквартирного будинку.
 

Своїми діями він завдав майнової шкоди у розмірі близько 600 тис грн.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України (умисне пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу). Вироком районного суду засудженому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі, від відбування якого звільнено із встановленням іспитового строку тривалістю 2 роки.
 

«Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку», - повідомив начальник  відділу прокуратури області Олексій Луговий.
 

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок районного суду в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано та засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1924