Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2020

На Хмельниччині за зловживання впливом засуджено колишнього працівника поліції

Працівниками прокуратури Хмельницької області у суді доведено вину колишнього керівника одного із секторів територіального відділу поліції Головного управління Національної поліції в області працівника поліції у зловживанні впливом.
 

У результаті проведеного за процесуального керівництва прокуратури області слідчими слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, досудового розслідування встановлено, що, використовуючи своє службове становище, посадова особа, за неправомірну вигоду в розмірі 1500 доларів США обіцяла здійснити вплив на прийняття рішення про повернення вилученого майна та подальшого безперешкодного здійснення підприємницької діяльності щодо реалізації піротехніки.
 

Згодом зловмисник зменшив суму неправомірної вигоди до 1200 доларів США, одержав від підприємця 8 тис грн, а після одержання чергової частини коштів у розмірі 500 доларів США його було викрито.
 

Як повідомив начальник управління прокуратури області Володимир Готра, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).
 

Вироком Шепетівського міськрайонного суду обвинуваченого, в межах санкції вказаної статті, засуджено до покарання у виді штрафу в розмірі 17 тис грн з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах та посади, пов’язані з владними повноваженнями, строком на 2 роки.
 

Також до засудженого застосовано спеціальну конфіскацію у власність держави коштів одержаної неправомірної вигоди.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1752