Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2020

На Хмельниччині директор товариства, яке проводило капітальний ремонт будинку культури, підозрюється у зловживанні службовим становищем та привласненні чверті мільйона гривень

За процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури слідчим відділом Ізяславського відділення Славутського відділу Головного управління Національної поліції України в області встановлено факт заволодіння бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт Ізяславського районного будинку культури.
 

Під час досудового розслідування кримінального провадження  встановлено, що керівник одного із товариств, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом підробки документів про кількість та вартість виконаних робіт, заволоділа бюджетними коштами в розмірі понад 2 млн грн.
 

Під час досудового розслідування кримінального провадження, з метою уникнення відповідальності, товариством проведено ремонтні роботи на суму близько 1,8 млн грн.
 

Водночас, частина робіт, передбачених укладеними договорами, не виконана взагалі або виконана не в повному обсязі, а загальна сума завищених прямих витрат становить понад 230 тис грн.
 

Як повідомив заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Вадим Вітрук, наразі підряднику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України (зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки інтересам держави) КК України.
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування та виявлення усіх осіб причетних до вчинення вказаних злочинів.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1809