Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2020

За принципової позиції прокуратури Хмельниччини жінку, яка за 35 тис доларів США намагалась продати своїх малолітніх дітей, засуджено до 8 років позбавлення волі

За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури, Хмельницьким  апеляційним судом скасовано вирок Хмельницького міськрайонного суду в частині призначення покарання у справі за фактом торгівлі людьми.
 

У результаті проведеного за процесуального керівництва прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області досудового розслідування встановлено, що жінка, переслідуючи корисливі мотиви, вирішила здійснити незаконну угоду відносно своїх дітей – 7-річного хлопчика та 5-річної дівчинки.
 

Передачу малечі іншій сім’ї горе-матір «оцінювала» у 35 тис доларів США.
 

Під час одержання частини цієї суми у розмірі 10 тис доларів США та 10 тис грн у червні 2018 року  зловмисницю затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (незаконна угода відносно малолітніх дітей) КК України.
 

Вироком апеляційного суду засудженій призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1947