Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2020

Правоохоронцями Хмельниччини повідомлено про підозру працівнику прикордонної служби, який продавав службову інформацію

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчими слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, у взаємодії зі співробітниками управління Служби безпеки України в області, задокументовано факти несанкціонованого копіювання інформації, яка обробляється в базах даних Державної прикордонної служби України, а також збуту такої інформації третім особам.
 

Встановлено, що посадовець одного із регіональних управлінь Державної прикордонної служби України, за попередньою змовою з мешканцем м. Хмельницького, несанкціоновано збували відомості про осіб, які перетинали державний кордон України.
 

Свої послуги зловмисники пропонували на інтернет-сайті «OLX» та оцінювали на суму від 600 до 1300 тис грн за надання інформації щодо однієї особи.
 

В межах досудового розслідування вказаного кримінального провадження посадовцю Державної прикордонної служби України повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб), ч. ч. 2, 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинені повторно) КК України, його спільнику - у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб) КК України.
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2122