Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2019

За реагування Шепетівської місцевої прокуратури розмір орендної плати за використання землі у м. Славута збільшено майже всемеро

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Як повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан, місцевою прокуратурою виявлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельної ділянки у м. Славута.
 

Встановлено, що на підставі договору оренди земельної ділянки одному із товариств надано 6 тис кв м землі для будівництва та обслуговування будівель громадської забудови.
 

Фактично ж на вказаній ділянці розташовані приміщення АЗС, а тому і цільове призначення землі має бути іншим.
 

Внаслідок невідповідності коефіцієнтів, що характеризують функціональне використання землі, орендні платежі суттєво занижені та бюджет територіальної громади недоотримує значні кошти.
 

У зв’язку із цим місцевою прокуратурою перед Славутською міською радою ініційовано питання про приведення передбаченої договором орендної плати у відповідність до вимог чинного законодавства.
 

За результатами цієї роботи змінено цільове призначення земельної ділянки та до договору оренди землі укладено додаткову угоду, якою нормативну грошову оцінку збільшено до 4,9 млн грн, а розмір плати за землю – з 60 тис грн до 400 тис грн.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2261