Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2019

Правоохоронцями Хмельниччини припинено незаконну експлуатацію пацієнтів психоневрологічного інтернату (ФОТО)

Правоохоронними органами Хмельницької області проводиться цілеспрямована робота з попередження, виявлення та викриття злочинів проти волі, честі та гідності особи.
 

За процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчими слідчого управління у співпраці із співробітниками управління Служби безпеки України в Хмельницькій області викрито та задокументовано факт вчинення незаконних угод щодо людей.
 

Потерпілими від злочинних дій зловмисників стали пацієнти психоневрологічного інтернату. Їх періодично вивозили із закладу на територію приватного підприємства для проведення господарських робіт. При цьому люди, які за станом здоров’я перебувають в уразливому стані, виконували роботи без власної згоди, примусово та безоплатно.
 

Під час проведення обшуку на території господарства правоохоронцями виявлено п’ятеро пацієнтів диспансеру, які виконували роботи по перевіюванню та пересіванню зерна.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Роман Нараган, за вказаним фактом слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за ч. 2 ст. 149 (незаконна угода щодо людей), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір доказів.
 

У порядку ст. 208 КПК України затримано власника підприємства, на території якого використовувалась примусова праця, та працівницю психоневрологічного диспансеру, яка сприяла передачі та експлуатації осіб.
 

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1987