Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2019

За реагування органів прокуратури Хмельниччини землекористувачі сплачуватимуть за використання орендованої землі на 1,3 млн грн більше

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

За результатами спільної скоординованої роботи прокуратури області та місцевих прокуратур вдалось додатково виявити численні факти використання земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності за заниженими розмірами орендної плати.
 

Загалом виявлено 225 чинних договорів оренди земель державної та комунальної власності сільськогосподарського призначення загальною площею 8565 га, що розташовані за межами населених пунктів, де розмір нормативної грошової оцінки земельних ділянок, визначений у договорах оренди земель, не відповідає даним порталу всеукраїнської нормативної грошової оцінки. Як наслідок бюджети територіальних громад недоотримують значні кошти.
 

«На сьогодні завдяки вжитим на вимоги органів прокуратури заходам, спрямованим на досудове врегулювання таких спорів, орендодавцями 921 га землі у добровільному порядку збільшено щорічний розмір орендних платежів на 1,3 млн грн», - повідомив начальник управління представництва інтересів держави в суді прокуратури області Андрій Гаврилик.
 

Окрім цього, прокурорами забезпечено ініціювання органами державної влади та місцевого самоврядування досудового врегулювання спорів за усіма іншими договорами оренди землі із вказаними порушеннями.
 

За умови нездійснення судового захисту інтересів держави уповноваженими органами влади у випадках добровільного не усунення порушень орендарями такий захист здійснюватиметься органами прокуратури.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2272