Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

Правоохоронцями Хмельниччини викрито зловмисника, який за неправомірну вигоду в розмірі 2,5 тис доларів США обіцяв посприяти в отриманні у власність 10 га землі (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до встановленої законодавством відповідальності.
 

Сьогодні, 18 вересня 2019 року, в результаті проведених за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури, слідчими Теофіпольського відділення Красилівського відділу Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.
 

З метою незаконного збагачення, чоловік пообіцяв своєму знайомому вплинути на прийняття службовими особами Головного управління Держгекадастру в Хмельницькій області рішень про передачу у власність п’яти земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства загальною площею 10 га.
 

Вартість цієї «послуги» зловмисник оцінив у 2,5 тис доларів США.
 

Як повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець, після отримання обумовленої суми коштів правопорушника затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 

Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії та вирішується питання про оголошення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом), а також про обрання запобіжного заходу.
 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2090