Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2019

Прокуратурою Хмельниччини розпочато кримінальне провадження за фактом неправомірного заволодіння землями вартістю понад 6 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави в сфері земельних відносин.
 

Так, прокуратурою області встановлено, що у лютому цього року в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано право приватної власності на земельну ділянку площею 2,7 га, розташовану в межах обласного центру.
 

Виявилось, що до того часу вказані землі перебували у колективній власності сільгосппідприємства, а тому, відповідно до вимог законодавства, підлягають передачі у комунальну власність територіальної громади міста, на території якого вони розташовані.
 

Підставою для реєстрації права приватної власності на зазначену земельну ділянку стала подана до органів Держгеокадастру та державного реєстратора посадовими особами товариства-набувача завідомо недостовірна землевпорядна документація.
 

Таким чином, без будь-яких правових підстав товариство набуло право власності на ділянку, яка підлягає передачі у комунальну власність м. Хмельницького, чим інтересам територіальної громади завдано збитків на суму понад 6 млн грн.
 

За вказаним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.
 

Наразі триває досудове розслідування, проведення якого доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2202