Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2019

За позовами прокуратури Хмельниччини скасуванню підлягають рішення про неправомірну передачу в приватну власність земель вартістю понад 1 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури продовжують активну роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Так, за результатами розгляду позовних заяв прокуратури Хмельницької області судом визнано недійсними накази Головного управління Держгеокадастру в області, якими у приватну власність неправомірно передано 6 га землі.
 

Її орієнтовна ринкова вартість складає понад 1 млн грн.
 

Встановлено, що на підставі наказів Головного управління Держгеокадастру в області трьом громадянам для ведення особистого селянського господарства передано земельні ділянки сільськогосподарського призначення, розташовані за межами населених пунктів Копистинської сільської ради Хмельницького району.
 

Вказані рішення є неправомірними, оскільки ділянки частково перебувають в межах земель м. Хмельницького, право розпорядження якими належить виключно Хмельницькій міській раді.
 

Таким чином, земля поза волею територіальної громади неправомірно вибула з її власності.
 

За рішеннями Хмельницького міськрайонного суду право власності на вказані землі підлягає скасуванню.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1739