Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2019

На Хмельниччині співробітника виправної колонії притягнуто до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства

Діючим законодавством передбачено обов’язок осіб, уповноважених на виконання функцій держави, відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції відповідної декларації.

Водночас інколи такі вимоги особами, зобов’язаними подавати декларацію, ігноруються.

Правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення до відповідальності посадовців, винних у порушенні зазначених норм закону.

Встановлено, що молодший інспектор відділу охорони ДУ «Ізяславська виправна колонія № 31», достовірно знаючи про свій службовий обов’язок, без поважних причин несвоєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за минулий звітний період.

За вказаним фактом працівниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За наслідками судового розгляду протоколу за участі працівників Шепетівської місцевої прокуратури постановою Ізяславського районного суду посадовця визнано винним у вчиненні правопорушення та накладено штраф у розмірі 850 гривень.

Як повідомив заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Вадим Вітрук, окрім зазначеного, цим же судом напередодні за порушення вимог антикорупційного законодавства за аналогічних обставин притягнуто до відповідальності ще двох працівників ДУ «Ізяславська виправна колонія № 31».
 

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1614