Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2019

Прокуратурою Хмельниччини розпочато кримінальне провадження за фактом неправомірного заволодіння землями державної власності вартістю понад 2,5 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави в сфері земельних відносин.
 

Так, прокуратурою області встановлено, що у жовтні 2017 року, на підставі проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність, розроблених на підставі підроблених наказів ГУ Держгеокадастру в області, до Державного земельного кадастру внесено відомості про 21 земельну ділянку загальною площею 42 га, що розташовані за межами населених пунктів Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району.
 

В подальшому вказані ділянки ГУ Держгеокадастру в області неправомірно надані для ведення особистого селянського господарства у власність 21 громадянину.
 

Одразу після цього ці землі відчужено на користь юридичної особи.
 

Аналогічна спроба заволодіти державними землями площею 110 га, розташованими на тій же території, була попереджена відмовою ГУ Держгеокадастру в області у затвердженні проектів землеустрою про передачу в приватну власність 55 земельних ділянок, проекти відведення яких також були розроблені на підставі підроблених наказів.
 

За вказаними фактами прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190, ст. 15, ч. 4 ст. 190  (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, та замах на його вчинення), ч. ч. 1, 3 ст. 358 (використання підробленого офіційного документа, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.
 

Наразі триває досудове розслідування, проведення якого доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2057