Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2019

На Хмельниччині засуджено трьох членів організованої злочинної групи, які вчинили крадіжки на суму близько 1 млн грн

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Хмельницької області у суді доведено вину членів організованої злочинної групи, які вчинили низку крадіжок на території міста Хмельницького та Хмельницької області.
 

Про це повідомив начальник відділу Валерій Мушинський.
 

Досудовим розслідуванням, яке здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва прокуратури області, встановлено причетність до вчинення членами групи 25 епізодів їх злочинної діяльності.
 

Організатор злочинного угрупування, будучи раніше судимим за майнові злочини, після звільнення із місць позбавлення волі продовжив неправомірні дії. З метою отримання стабільних незаконних прибутків, він разом зі своїм товаришем, який також притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, розпочали злочинну діяльність, до якої залучили неповнолітнього.
 

Зловмисники ретельно готувались до вчинення квартирних крадіжок, застосовували спеціально призначені для захисту рук засоби, обладнання для проникнення до приміщень. Підшукавши об’єкт для вчинення злочину, учасники групи встановлювали біля дверей помешкання «маячки», за допомогою яких визначали кого із власників житла тривалий час немає вдома. Переконавшись, що господарі відсутні, шляхом віджиму спеціальними засобами металопластикових вікон крадії потрапляли до квартир та будинків потерпілих, звідки зухвало викрадали золоті прикраси, побутову техніку, особисті речі та навіть алкогольні напої.
 

Викрадене вивозили на заздалегідь підготовленому автомобілі.
 

Загалом розмір, завданої злочинними діями, шкоди складає близько 1 млн. грн.
 

Членів групи затримано у лютому 2017 року під час вчинення чергової крадіжки майна громадянина у місті Хмельницькому.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185 (крадіжки, вчинені організованою групою) КК України.
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду, враховуючи обставини вчинення злочинів, засудженим призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 7 місяців, 4 роки 8 місяців та 6 років відповідно, із конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2115