Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2019

На Хмельниччині судитимуть керівника підприємства, якого підозрюють в ухиленні від сплати до бюджету майже 4 млн грн податків та легалізації отриманих злочинним шляхом доходів

За процесуального керівництва відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури області, слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області завершено досудове розслідування  у кримінальному провадженні за підозрою колишнього керівника підприємства в ухиленні від сплати до бюджету 3,9 млн. грн. податків, службовому підроблені та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, в сумі майже 250 тис. грн.
 

Під час розслідування встановлено, що у 2015 році керівник одного із підприємств області, здійснюючи продаж сільськогосподарської продукції під виглядом власно вирощеної, неправомірно скористався пільгами щодо оподаткування діяльності у сфері сільського господарства, а також здійснив підробку податкових декларацій підприємства. Крім того, частину доходів, отриманих у зв’язку із несплатою податків, він легалізував (відмив).
 

З метою забезпечення відшкодування державі завданих злочинними діями службової особи збитків, в межах розслідування кримінального провадження на грошові кошти в сумі 3 млн. грн. накладено арешт та, за результатами вжитих під час досудового розслідування заходів, забезпечено відшкодування вказаних коштів до бюджету.
 

Окрім того, за позовом фіскальної служби області судом прийнято рішення про стягнення з підприємства решти заборгованості.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський, наразі обвинувальний акт за підозрою особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах, службове підроблення, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), направлено для розгляду до суду.
 


Довідково: санкція ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від 255 до 425 тис. грн. з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна, ч.1 ст. 209 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2243