Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2019

За прокурорського втручання до бюджету сільської громади надходитиме більше 2 млн.грн. орендної плати за землю

Віньковецьким відділом Городоцької місцевої прокуратури в інтересах держави здійснено вступ у розгляд районним судом цивільної справи за позовом громадянина про визнання недійсними та скасування земельних торгів, укладених за їх наслідками угод  та зобов’язання укласти договори оренди землі.
 

Так, вказаній особі ще у 2011 році надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земель резервного фонду загальною  площею      115 га на території Яснозірської сільської ради Віньковецького району.
 

Враховуючи, що нею ніяких активних дій щодо укладення договору оренди не вчинено, вказану землю було включено до переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення, права на які пропонуються до продажу на земельних торгах.
 

У лютому минулого року за результатами аукціону ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області були укладені договори оренди спірних земельних ділянок з одним із селянських фермерських господарств, яке запропонувало найвищу орендну плату за використання  землі у сумі 2065 тис. грн.
 

Не погоджуючись із даними правочинами, попередній користувач оскаржив вказані дії державного органу та фермерського господарства до суду.
 

За участі прокуратури Віньковецьким районним судом у грудні 2018 року у позові особи до ГУ Держгеокадастру в Хмельницькій області, селянського фермерського господарства та  райдержадміністрації відмовлено.
 

Таким чином, місцевий бюджет Яснозірської сільської ради Віньковецького району поповнятиметься більш ніж  на 2 млн.грн. щорічно.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1948