Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2018

За втручання Хмельницької місцевої прокуратури замовники будівництва сплатять майже 500 тис грн пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури обласного центру

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини продовжують активно реагувати на випадки недобросовісного виконання замовниками будівництва обов’язку  щодо пайової участі у створенні і розвитку інфраструктури регіону.
 

Хмельницькою місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Хмельницької міської ради заявлено позови про стягнення із двох місцевих мешканців близько 500 тис. грн. збитків, завданих невиконанням зобов’язання щодо сплати пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури обласного центру.
 

Встановлено, що у 2015 році власником складського приміщення у м. Хмельницькому здійснено його добудову, в результаті чого задекларовано 386 кв. м введеного в експлуатацію об’єкта будівництва.
 

Власником іншої нерухомості здійснено реконструкцію та задекларовано майже 500 кв. м введеного в експлуатацію житлового будинку.
 

«У зв’язку із тим, що замовники будівництва вимоги законодавства та пропозиції міської ради щодо укладення договорів про участь у створенні та розвитку інфраструктури м. Хмельницького проігнорували, прокуратурою вжито заходів до стягнення цих коштів у судовому порядку», - повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк.
 

Рішеннями Хмельницького міськрайонного суду позицію прокуратури підтримано та позови задоволено.
 

Відтак, за реагування прокуратури замовників будівництва зобов’язано сплатити на користь Хмельницької міської ради близько півмільйона гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2222