Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2018

За втручання прокуратури мешканець смт Стара Синява сплатив кошти за використання 18 га самовільно зайнятої землі державної власності

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.
 

Встановлено, що мешканець смт Стара Синява шляхом обробітку самовільно зайняв 18 га землі, розташованої за межами с. Івки на території Старосинявської селищної ради.
 

За вчинене громадянина притягнуто до адміністративної відповідальності.
 

Разом з тим, Головним управлінням Держгеокадастру в області визначено, що вказаними неправомірними діями державі заподіяно шкоду в розмірі 30 тис. грн.
 

Оскільки правопорушником шкода, завдана самовільним зайняттям земельної ділянки сільськогосподарського призначення, добровільно сплачена не була, Старокостянтинівська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про її відшкодування.
 

Як повідомив начальник Старосинявського відділу Старокостянтинівської місцевої прокуратури Михайло Поліщук, під час розгляду справи відповідач сплатив вказані кошти, попередньо припинивши самовільне використання земельної ділянки державної власності.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2365