Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2018

За втручання органів прокуратури Хмельниччини засуджених до позбавлення волі та арешту направлено для відбування покарання

Реалізуючи функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, органами прокуратури області проведено перевірки додержанням вимог кримінально-виконавчого законодавства щодо виконання вироків, якими призначено покарання у виді арешту або позбавлення волі особам, які на момент набрання судовими рішеннями законної сили не перебували під вартою.
 

Під час перевірок прокурорами виявлено непоодинокі факти порушення працівниками поліції вказаного законодавства.
 

Так, встановлено, що Славутським відділом поліції ГУНП в області понад п’ять місяців не виконувались вироки суду щодо трьох осіб, засуджених до покарання у виді арешту. При цьому упродовж цього часу засуджені перебували за місцем свого проживання та від правоохоронних органів не переховувалися. Направити цих осіб для реального відбування покарання вдалось лише після втручання Шепетівської місцевої прокуратури.
 

Аналогічні порушення виявлено і у діяльності Старокостянтинівського відділу поліції ГУНП в області, яким понад два роки не вживались заходи щодо направлення засудженого для відбування покарання у виді трьох років позбавлення волі.
 

На факти зволікання при виконанні вказаних рішень суду у поточному році реагували також керівники Городоцької, Кам’янець-Подільської та Хмельницької місцевих прокуратур.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олександр Щербатюк, у поточному році загалом органами прокуратури області керівництву територіальних підрозділів та Головного управління Національної поліції в області з вказаних питань внесено 8 вказівок, за результатами розгляду яких до відповідальності на цей час притягнуто 3 посадові особи. На виконання внесених документів реагування уже 10  засуджених направлено до місць відбування покарання.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1936