Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2018

На Хмельниччині судитимуть жінку, яка намагалась підкупити поліцейського аби уникнути відповідальності за правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних речовин

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з викриття корупційних правопорушень, спрямована не лише на виявлення випадків одержання неправомірної вигоди, а й на фіксування фактів її надання.
 

У вересні цього року за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.
 

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за вчинення злочину, пов’язаного з незаконним обігом наркотичних речовин, місцева жителька запропонувала заступнику начальника – начальнику сектору кримінальної поліції Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області неправомірну вигоду.
 

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та за вказаним фактом на підставі рапорту поліцейського розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України.
 

Під час дачі хабара громадянку викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а грошові кошти в сумі 3 тис. грн. вилучено.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, за результатами досудового розслідування кримінального провадження зібрано достатню кількість доказів вчинення особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 309 (незаконне виготовлення, придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) та ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.
 

Обвинувальний акт направлено для розгляду до суду.
 


Довідково: ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі від 2 до 5 років, а санкція ч. 3 ст. 369  - позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 3126