Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2018

Правоохоронними органами Хмельниччини повідомлено про підозру чотирьом особам, які у складі організованої злочинної групи виготовляли та реалізовували фальсифіковані алкогольні напої

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям працівниками Державної фіскальної служби та управління Служби безпеки України в області у червні цього року викрито підпільний цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю.
 

Досудове розслідування за вказаним фактом проводиться слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський, під час слідства встановлено, що житель м. Кам’янець-Подільський, з метою отримання стабільних незаконних прибутків, у квітні 2017 року створив стійку злочинну групу, до складу якої залучив ще трьох осіб.
 

Відповідно до розподілу обов’язків між її учасниками, один зловмисник безпосередньо здійснював виготовлення фальсифікату в цеху, а організатор з іншими членами групи закупляли сировину та продавали готову продукцію замовникам.
 

Виготовляли алкоголь в орендованих у м. Кам’янець-Подільський нежитлових приміщеннях, обладнаних під цехи, які постійно змінювали. Використовуючи спеціальне обладнання, спільники виготовляли продукцію під виглядом горілки та коньяку, яку розливали в так звані «beg-in-box», ПЕТ пляшки та каністри різної ємності з логотипами написів «Пшенична», «Фінляндія», «Єльцин», «Абсолют» та іншими.
 

У подальшому, ділки реалізовували виготовлену продукцію кінцевим споживачам через мережу закладів громадського харчування м. Кам’янець-Подільський та  Кам’янець-Подільського району.
 

Незважаючи на методи конспірації в червні цього року діяльність групи припинено, а під час санкціонованих обшуків вилучено обладнання, яке використовувалось у злочинній діяльності, та продукцію на суму близько 1,9 млн. грн.
 

Наразі викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28  ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів, вчинене організованою групою, шляхом відкриття підпільного цеху з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей).
 

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 


Довідково:
санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із застосуванням спеціальної конфіскації.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2065