Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2018

За втручання прокуратури річний розмір орендної плати за використання землі у м. Шепетівка збільшено вшестеро

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Встановлено, що на підставі рішення Шепетівської міської ради у 2016 році громадянину в оренду для будівництва та обслуговування будівель торгівлі надано земельну ділянку, розташовану у м. Шепетівка. Розмір орендної плати, згідно з умовами укладеного договору, складав близько 6 тис. грн.
 

Попри те, що вартість цієї земельної ділянки на сьогодні зросла майже до 300 тис. грн., орендна плата за її використання лишалась незмінною.
 

У зв’язку з цим міською радою орендарю запропоновано внести зміни до вказаного договору та привести розмір плати за користування землею у відповідність до вимог законодавства. Однак, землекористувачем пропозиції органу місцевого самоврядування проігноровано.
 

«Тому, реагуючи на виявлені порушення, місцева прокуратура вжила заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку», - повідомив керівник Шепетівської місцевої прокуратури Іван Комар.
 

Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, завдяки реагуванню прокуратури розмір орендної плати за використання землі комунальної власності збільшено вшестеро.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2167