Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2018

Прокуратурою Хмельниччини розпочато кримінальне провадження за фактом неправомірної реєстрації права приватної власності на арештовані землі вартістю понад 1,5 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави в сфері земельних відносин, вживають заходи до виявлення та розкриття правопорушень цієї категорії.
 

Прокуратурою спільно із управлінням Служби безпеки України в області встановлено, що у червні цього року державним реєстратором однієї із сільських рад Хмельниччини, за наявності підстав для відмови у проведенні реєстраційних дій у зв’язку із обтяженням речових прав та накладенням арешту, за громадянами зареєстровано право приватної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, розташовані за межами населених пунктів Колодіївської сільської ради Кам’янець-Подільського району.
 

Внаслідок вказаних протиправних дій реєстратора дев’ятнадцять осіб набули права власності на землі державної власності загальною площею 38 га.
 

Вартість вказаних ділянок перевищує 1,5 млн. грн.
 

Як повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді Андрій Гаврилик, за вказаним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
 

Наразі триває досудове розслідування, проведення якого доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в області, проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2359