Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2018

На Хмельниччині посадовця районної ради притягнуто до відповідальності за порушення вимог антикорупційного законодавства

Чинним антикорупційним законодавством передбачено обов’язок депутатів місцевих рад відкрито звітувати про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення до відповідальності посадовців, винних у порушенні зазначених норм закону.

Встановлено, що заступник голови Ярмолинецької районної ради, достовірно знаючи про обов’язок повідомити Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані, це зобов’язання проігнорував.

Зокрема, всупереч вимогам Закону України «Про запобігання корупції» суб’єкт декларування не повідомив уповноважений орган у десятиденний термін про отримання у минулому році подарунку у вигляді грошових коштів у сумі 15 000 доларів США.

За вказаним фактом працівниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю).

За наслідками судового розгляду протоколу за участі працівників Городоцької місцевої прокуратури постановою Ярмолинецького районного суду посадовця визнано винним у вчиненні правопорушення та накладено штраф у розмірі 1 700 гривень.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2217