Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2018

Правоохоронними органами Хмельниччини викрито незаконне заволодіння близько 100 тис. грн. бюджетних коштів

За результатами вжитих спільно з Управлінням захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції України в області заходів Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено факт розтрати бюджетних коштів, виділених з місцевого бюджету на капітальний ремонт однієї з будівель Дунаєвецької центральної районної лікарні.

Зауважимо, органами прокуратури виявленню та розкриттю правопорушень у сфері бюджетних правовідносин приділяється особлива увага.

Встановлено, що на ремонт приміщення дитячого харчоблоку з державного бюджету виділено понад 1 млн. грн. та близько чверті мільйона гривень – з бюджету Дунаєвецького району.

За умовами договору, укладеного у 2017 році між Дунаєвецькою центральною районною лікарнею та одним із підрядних підприємств, останнє взяло на себе зобов’язання провести відповідні роботи.

Водночас в ході контрольної перевірки виконання договірних зобов’язань встановлено невідповідність обсягу та якості проведених підрядником робіт, внаслідок чого за попередніми підрахунками з бюджету безпідставно сплачено близько 100 тис. гривень.

За вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Здійснення досудового розслідування доручено слідчим СВ Дунаєвецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.

Наразі проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій з метою встановлення обставин та кола осіб, причетних до вчинення злочину.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2328