Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2018

На Хмельниччині прокуратурою виявлено порушення санітарних правил та норм утримання в’язнів

Органами прокуратури області у Шепетівській виправній колонії № 98 виявлено порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Перевірку дотримання вимог режиму, порядку та умов відбування покарання в державній установі проведено із залученням спеціалістів Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ України.

За даними санітарно-лабораторних досліджень у зразках курячого м’яса, закупленого для харчування засуджених (а це 4,5 тонни), виявлено патологічні мікроби, у тому числі сальмонелу.

Шепетівською місцевою прокуратурою негайно внесено вказівку про заборону використання такого м’яса.

Окрім того, за вказаним фактом прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

На даний час в рамках кримінального провадження, що розслідується слідчим відділом Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, проводяться першочергові невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Завдяки своєчасному прокурорському втручанню вдалося попередити масове отруєння ув’язнених.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2306