Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2018

На Хмельниччині за реагування місцевої прокуратури поновлено права держави у сфері публічних закупівель на суму майже 1,5 млн. гривень

Господарським судом Хмельницької області задоволено позов Старокостянтинівської місцевої прокуратури в інтересах держави про визнання недійсною додаткової угоди до договору поставки нафтопродуктів на загальну суму майже 1,5 млн. гривень.

Так, Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення законодавства при проведенні публічних закупівель одним із комунальних підприємств міста Старокостянтинова.

Зокрема, у березні цього року тендерним комітетом комунального закладу визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закупівлю 16 тисяч літрів бензину та дизельного палива за бюджетні кошти.

Відповідно до умов правочину загальна вартість товарної продукції склала близько 1,5 млн. гривень.

Водночас, уже після проведення відкритих торгів, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальні обсяги паливно-мастильних матеріалів зменшено і тим самим протиправно збільшено ціну пального за одиницю товару.

При цьому, за інформацією Головного управління статистики у Хмельницькій області, ринкові ціни на бензин та дизельне паливо з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди змінювалися тільки у бік зменшення.

З огляду на необхідність захисту інтересів держави, прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання зазначеної додаткової угоди до договору про закупівлю товарів на загальну суму майже 1,5 млн. грн. недійсною, який наразі судом задоволено.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 2080