Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2018

За реагування Городоцької місцевої прокуратури двох посадовців Волочиської райдержадміністрації, які порушили вимоги антикорупційного законодавства, звільнено із займаних посад

Законодавство передбачає обов’язок посадовців відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
 

Інколи ці вимоги порушуються, а тому правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення винних у порушенні норм антикорупційного законодавства осіб до визначеної Законом відповідальності.
 

Встановлено, що начальник одного із управлінь Волочиської райдержадміністрації несвоєчасно повідомив про суттєві зміни у майновому стані у зв’язку із придбанням автомобіля.
 

Працівник іншого управління цієї районної державної адміністрації після отримання у подарунок квартири також у 10-денний строк всупереч вимог ч.2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» не внесла відповідного повідомлення до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування.
 

За результатами розгляду протоколів про вчинення вказаними особами адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на винних осіб накладено стягнення у виді 1,7 тис. гривень штрафу.
 

Окрім того, як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Туз, за результатами розгляду подань місцевої прокуратури, внесених в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», посадовців, які допустили порушення антикорупційного законодавства звільнено із займаних посад.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2358