Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2018

Правоохоронцями Хмельниччини викрито жінку, яка для жебракування «здала в оренду» двоє малолітніх дітей (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми та притягнення винних до відповідальності.
 

Так, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління спільно із працівниками відділу по боротьбі з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в області та співробітниками Управління Служби безпеки в області, в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт незаконної угоди відносно малолітніх дітей.
 

Встановлено, що 32-річна жінка, переслідуючи корисливі мотиви, вирішила здійснити незаконну угоду відносно двох своїх дітей – хлопчиків віком 2 та 6 років.
 

Для цього уродженка Вінниччини, проживаючи у м. Хмельницькому, активно підшукувала потенційних клієнтів для подальшої передачі діток за відповідну плату в «подобову оренду» для примушування до жебракування.
 

Під час одержання 5 тис. грн., які зловмисниця отримала за передачу дітей на один день, її викрито та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

Дітей передано представникам соціальних служб, їх життю і здоров’ю нічого не загрожує.
 

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (незаконна угода відносно малолітніх дітей).
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.
 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 3914