Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2018

На Хмельниччині повідомлено про підозру зловмисникам, які вимагали у місцевого мешканця 2 тис доларів США за повернення викраденого автомобіля

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками Управління Служби безпеки в області, в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій, викрито зловмисників, які займались вимаганням грошових коштів у мешканця м. Славути.
 

З метою неправомірного збагачення за рахунок чужого майна, спочатку спільники відправляли потерпілому смс-повідомлення з незаконними вимогами про передачу їм 1,5 тис. доларів США, а згодом збільшили цю суму до 2 тис. доларів США.
 

За ці кошти вони обіцяли чоловіку повернути викрадений у нього напередодні автомобіль марки «Ауді А6».
 

У разі невиконання вказаних вимог та звернення до правоохоронних органів, вимагачі погрожували застосуванням насильства як до самого чоловіка, так і до його вагітної дружини.
 

Сприймаючи погрози реальними, чоловік погодився передати гроші.
 

Вчора, 8 серпня 2018 року, вимагачів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

Затриманим особам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою застосування насильства).
 

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 

Наразі у кримінальному провадженні здійснюється комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на всебічне та повне дослідження його обставин, фіксацію доказів.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1737