Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2018

За позовом Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури недійсними визнано договори про закупівлю комунальним підприємством товарів на суму 400 тис грн, укладені в обхід тендерних процедур

Господарським судом Хмельницької області задоволено позов Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури про визнання недійсними договорів про закупівлю товарів за кошти місцевого бюджету.
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Вятровський, підставою для звернення до суду стало виявлення прокуратурою порушення законодавства при проведенні комунальним підприємством Дунаєвецької міської ради закупівель дизельного палива та бензину.
 

Так, цьогоріч у січні, лютому та квітні між комунальним підприємством та одним із приватних суб’єктів господарювання укладено три договори про поставку пального на загальну суму 400 тис. грн.
 

Встановлено, що товарна продукція в усіх укладених договорах є ідентичною, а органом місцевого самоврядування, в порушення Закону України «Про публічні закупівлі», безпідставно здійснено поділ предмету закупівлі на частини та, з метою уникнення відкритих торгів, обрано невірний вид процедури закупівлі.
 

Недотримання встановленої законом процедури, укладення договорів не на конкурсних засадах порушує принципи відкритості та прозорості на усіх стадіях закупівель, недискримінації учасників, яким не забезпечено вільний доступ до інформації про закупівлі, а також призводить до закупівлі товарів за завищеними цінами, створює умови для обмеження конкуренції та неефективного використання бюджетних коштів.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1998