Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2018

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваний у вчиненні смертельної дорожньо-транспортної пригоди посадовець Хмельницької міської ради на час слідства перебуватиме під вартою

Стороною обвинувачення в суді доведено необхідність застосування до підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України, запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 

Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що 29 травня цього року,  керуючи службовим автомобілем «Nissan Leaf» у стані алкогольного сп’яніння, директор Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради допустив зіткнення із припаркованим автомобілем «КАМАЗ».
 

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди два пасажири автомобіля «Nissan Leaf» загинули на місці події та ще четверо отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості.
 

Водію повідомлено про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та 1 червня цього року обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 

Оскільки у межах кримінального провадження призначено ряд судових експертиз, проведення яких упродовж двомісячного строку не закінчено, строки досудового розслідування та застосування запобіжного заходу продовжено до чотирьох місяців.
 

Клопотання сторони захисту про зміну вказаного запобіжного заходу на більш м’який залишено судом без задоволення.
 


Довідково: санкція ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2257