Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2018

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неправомірного відчуження землі, розташованої в межах прибережної захисної смуги річки Дністер

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави в сфері земельних відносин, вживають заходи до виявлення та розкриття правопорушень цієї категорії.
 

Ще у 2011 році за результатами розгляду позову прокуратури Хмельницької області судом скасовано незаконне розпорядження голови Новоушицької райдержадміністрації, яким затверджено проект землеустрою щодо відведення у приватну власність для ведення садівництва земельної ділянки площею 0,8 га.
 

Водночас, за позовом прокуратури визнано недійсним і державний акт на право власності на вказану земельну ділянку, виділену із земель сільськогосподарського призначення на території Вільховецької сільської ради Новоушицького району, оскільки фактично ділянка відноситься до земель водного фонду.
 

Утім, попре поінформованість органів Держгеокадастру про наявність зазначеного рішення, у липні минулого року посадовцями незаконно проведено державну реєстрацію права приватної власності на ділянку, яка розташована в межах прибережної захисної смуги річки Дністер.
 

Таким чином із державної власності протиправно вилучено ділянку водного фонду вартістю близько 200 тис. грн.
 

Як повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський, за вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 

Наразі триває досудове розслідування, проведення якого доручено слідчому відділенню Новоушицького відділення Дунаєвецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2177