Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2018

Двоє хмельничан понесуть відповідальність за розбійний напад на продавця продуктового магазину

Хмельницькою місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох мешканців обласного центру, які, з метою заволодіння чужим майном, здійснили розбійний напад.
 

Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом Хмельницької місцевої прокуратури, слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що у квітні цього року двоє непрацюючих, раніше судимих за майнові злочини, чоловіків вирішили збагатитись у злочинний спосіб.
 

У вечірню пору вони навідались в один із продуктових магазинів м. Хмельницького, та коли продавець відмовилась надати їм товари у борг, вирішили вчинити розбійний напад.
 

Попередньо домовившись між собою, спільники проникли до магазину, де, скориставшись беззахисністю жінки, напали на неї та, погрожуючи їй застосуванням зброї, із каси викрали кошти в сумі майже 9 тис. грн.
 

При цьому, небайдужі перехожі, які через вікно помітили злочинні дії зловмисників, намагалися їх затримати та одразу ж викликали працівників поліції.
 

В рамках кримінального провадження зазначених осіб затримано неподалік місця вчинення злочину.
 

За клопотанням сторони обвинувачення їм обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, обвинувальний акт за підозрою вказаних осіб у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у сховище) Кримінального кодексу України перебуває на розгляді у Хмельницькому міськрайонному суді.
 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2198