Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2018

На Хмельниччині за втручання прокуратури у державну власність повернуто 16 га земель лісового фонду вартістю півмільйона гривень

Це земельні ділянки, які незаконно передано у власність громадян із земель лісового фонду.
 

Встановлено, що наказами Головного управління Держземагенства в області для ведення особистого селянського господарства у власність восьми осіб надано земельні ділянки, які знаходиться за межами населених пунктів Крупецької сільської ради Славутського району.
 

Виявилось, що вказані ділянки розташовані в межах земель лісогосподарського призначення, які перебувають у постійному користуванні Державного підприємства «Славутське лісове господарство».
 

Оскільки законодавством землі лісогосподарського призначення дозволено надавати у постійне користування лише для ведення лісового господарства та посадовці не мали повноважень передавати їх у власність фізичної особи, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовними заявами про скасування вказаних рішень Головного управління Держземагенства в області та повернення земельних ділянок державі.
 

Рішеннями Славутського міськрайонного суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позови задоволено.
 

Як повідомив керівник Шепетівської місцевої прокуратури Іван Комар, на сьогодні усі судові рішення про повернення у державну власність земельних ділянок лісогосподарського призначення, розташованих за межами населених пунктів вказаної сільської ради виконано у повному обсязі.
 

Відтак, за втручання місцевої прокуратури, упродовж останніх двох років, у державну власність повернуто 16 га землі лісогосподарського призначення вартістю півмільйона гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2384