Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2018

Стягнути із недобросовісного землекористувача кошти за використання ділянки у м. Дунаївці вимагає Кам’янець-Подільська місцева прокуратура

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.
 

Встановлено, що власник будівель і споруд загальною площею 2,3 тис. кв. м,  розташованих у м. Дунаївці, після набуття права власності на них не вжив заходів до оформлення права користування відповідною земельною ділянкою.
 

Незважаючи на наданий рішенням міської ради дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки прощею 0,8 га для передачі в оренду, підприємець до землевпорядної організації так і не звернувся та проект землеустрою не виготовив.
 

Таким чином, землекористувач продовжує використовувати ділянку без оформлення правовстановлюючих документів на неї, а бюджет територіальної громади недоотримувати кошти.
 

Тому відповідною комісією Дунаєвецької райдержадміністрації обраховано збитки, завдані використанням землі, які підприємець добровільно відшкодувати відмовився.
 

«Реагуючи на виявлені порушення, діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення на користь міської ради майже 170 тис. грн. збитків», - повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський.
 

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2316