Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2018

Прокуратура Хмельниччини активно використовує повноваження у сфері міжнародного співробітництва

Прокуратура Хмельницької області ефективно використовує надані Законом України «Про прокуратуру», Кримінальним процесуальним кодексом України  та міжнародними договорами повноваження у галузі міжнародно-правового співробітництва під час кримінального провадження.
 

У першому півріччі поточного року прокуратурою області виконано 22 запити компетентних органів іноземних держав про міжнародну правову допомогу щодо проведення процесуальних дій у кримінальних провадженнях, задоволено 3 клопотання про перейняття кримінального переслідування громадян України, які скоїли злочини на території іноземних держав.
 

Як повідомив прокурор прокуратури Хмельницької області з міжнародно-правових доручень Андрій Гринишин, найбільше клопотань про надання міжнародної правової допомоги надійшло до прокуратури області від Окружних прокуратур Республіки Польща.
 

Також виконувались клопотання про проведення процесуальних дій у кримінальних провадженнях компетентних органів Угорщини, Республіки Білорусь, ФРН, Грузії, Болгарії, Російської Федерації, Литовської Республіки та інших країн.
 

З початку року, для проведення процесуальних дій у кримінальних провадженнях, прокуратурою області до компетентних органів іноземних держав скеровано 13 запитів про міжнародну правову допомогу.
 

Окрім цього, на даний час на розгляді за кордоном перебуває 3 клопотання правоохоронних органів Хмельницької області про видачу (екстрадицію) підозрюваних осіб для притягнення їх до кримінальної відповідальності.
 

Міжнародне співробітництво прокуратура області здійснює і шляхом проведення робочих зустрічей з представниками міжнародних організацій.
 
За результатами останньої із них, з ініціативи Консультативної місії Європейського союзу в Україні, прокурори спільно із суддями, слідчими та адвокатами обговорили проблемні питання професійної взаємодії у кримінальному провадженні.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2151