Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2018

За позовом Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури землекористувача зобов’язано сплатити до бюджету третину мільйона гривень збитків, завданих використанням землі без правовстановлюючих документів

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.
 

Встановлено, що ще з 2008 року одне із товариств є власником будівель і споруд загальною площею близько 4 тис. кв. м,  розташованих у м. Кам’янці-Подільському на земельній ділянці площею понад 1 га.
 

Рішенням Кам’янець-Подільської міської ради власнику нерухомості затверджено технічну документацію із землеустрою та на землекористувача покладено обов’язок укласти договір оренди ділянки.
 

Однак, всупереч вимогам законодавства та рішенню органу місцевого самоврядування, з того часу правовстановлюючі документи, що посвідчують право користування землею, так і не оформлені.
 

Внаслідок цього земельна ділянка продовжує використовуватись безоплатно, а бюджет територіальної громади недоотримувати кошти.
 

Тому відповідною комісією обраховано збитки, завдані використанням землі, які товариство добровільно відшкодувати відмовилось.
 

«Вказане стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді», - повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський.
 

Місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення на користь міської ради понад 297 тис. грн. збитків.
 

Рішенням господарського суду Хмельницької області, залишеним в силі постановою Верховного суду, позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2093