Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2018

За принципової позиції прокуратури мешканця Старокостянтинівщини, який вчинив жорстоке вбивство, засуджено до довічного позбавлення волі

Державним обвинуваченням, яке здійснювали працівники галузевого відділу прокуратури області, у суді доведено вину мешканця Старокостянтинівського району, який вбив односельчанку.
 

Конфлікт між художнім керівником сільського будинку культури та бібліотекарем був тривалим. Під час суперечок, які виникали на ґрунті особистих неприязних відносин, чоловік неодноразово погрожував «своєму опоненту» фізичною розправою.
 

У червні минулого року, маючи намір вбити людину, він взяв шматок металу та прийшов на робоче місце потерпілої. Коли бібліотекар вийшла зі свого кабінету, зловмисник силоміць заштовхав її до підсобного приміщення та, діючи з особливою жорстокістю, почав наносити їй численні удари в голову. Жінка намагалась втекти та, рятуючи своє життя, прикривала голову руками, однак кривдник продовжував наносити удари доти, доки вона не померла.
 

Розуміючи наслідки скоєного та намагаючись уникнути відповідальності, чоловік забрав знаряддя злочину та втік з місця події, однак того ж дня був затриманий працівниками поліції.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 4 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство, вчинене з особливою жорстокістю).
 

Вироком апеляційного суду Хмельницької області за принципової позиції сторони обвинувачення засудженому призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2147