Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2018

За втечу із виправної колонії засудженому призначено ще 4 роки позбавлення волі

Працівниками Шепетівської місцевої прокуратури у суді доведено вину мешканця Летичівського району, який, відбуваючи покарання у виді позбавлення волі у державній установі «Шепетівська виправна колонія №98», вчинив злочин проти правосуддя.
 

З грудня 2015 року неодноразово судимий за майнові злочини 26-річний чоловік відбував покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі за повторно вчинений грабіж. За сумлінну поведінку та ставлення до праці наприкінці минулого року ув’язненого було переведено до дільниці соціальної реабілітації, де створено сприятливіші умови для відбування покарання.
 

Однак, перебуваючи у виправній колонії, правопорушник вирішив вчинити ще один злочин.
 

Маючи на меті здійснити втечу з місця позбавлення волі, 8 березня цього року засуджений порушив встановлені межі колонії та самовільно, без дозволу адміністрації залишив територію установи відбування покарання.
 

Затримано зловмисника наступного дня на території Хмельницького району.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 393 Кримінального кодексу України (втеча з місця позбавлення волі).
 

За вказаний злочин вироком Шепетівського міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі та, з урахуванням невідбутої частини попереднього покарання, остаточне призначено у виді 5 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2513